Erhvervslivet er stærkt repræsenteret i DTU Bioengineerings Advisory Board

onsdag 29 nov 17

Fødevarebranchen, bioteknologibranchen og bio-pharma branchen er stærkt repræsenteret i DTU Bioengineerings nyudnævnte Advisory Board. Alle de fem nye medlemmer er rekrutteret i industrien og institutdirektør for DTU Bioengineering Bjarke Bak Christensen ser frem til samarbejdet.

”Vi har fået et stærkt udvalg, der går på tværs af de industripartnere, vi har, og som også er aftagere af mange af de kandidater, vi producerer på vores uddannelser – specielt bioteknologi-uddannelserne. Jeg er glad for, at jeg har kunnet få så centrale folk inden for det bioteknologiske område til at påtage sig arbejdet i vores Advisory Board,” siger Bjarke Bak Christensen.

Medlemmerne af Advisory Board starter deres arbejde 1. januar 2018 og er udnævnt for en 2 årig periode. De fem medlemmer er:

Thomas Schäfer, MSc, PhD
Executive Vice President og CSO hos Chr. Hansen fra 1. november 2017. Thomas står i spidsen for Chr. Hansens videnskabelige organisation for fødevarekulturer og enzymer og for sundhed og ernæring. Tidligere vicedirektør for BioAg-forskning ved Novozymes.

Thomas har mere end 20 års erfaring inden for industriel mikrobiologi, forskning og udvikling, innovation, forretningsudvikling og fusioner og overtagelser, der dækker både bakterier og enzymer. Han har publiceret en række forskningsresultater og er medopfinder på en række patenter.

Birgitte Skadhauge, MSc, PhD
Vice President, Group R & D, Carlsberg Group siden 2014. Birgitte Skadhauge blev ansat som seniorforsker på Carlsberg i 1996 og er siden da avanceret til en stilling som forskningsdirektør for Carlsberg Laboratoriet. Birgitte Skadhauge har i hele sin karriere været en aktiv forsker og er førsteforfatter eller medforfatter på mere end 30 publikationer. Siden 2012 har Birgitte Skadhauge været adjungeret professor på Det Naturvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet.

Kirsten Drejer, MSc, PhD
Medstifter og CEO for Symphogen fra 2000-2016. Bestyrelsesmedlem i Symphogen, Fonden for Industriel Vækst, Bioneer, Bioporto & Lyhne & Co.

Kirsten Drejer er medlem af Rådgivende Råd for Det Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet og Entreprenørskabsrådgivningen på Handelshøjskolen i København. Hun er medlem af direktionen gruppen VL-42 og Det Danske Akademi for Tekniske Videnskaber. Hun er NOME mentor i Nordic Mentor Network for Entrepreneurship. Hun blev tildelt 'BiotechBuilder of the Year' -prisen i 2003, 'Entreprenør af året, Biotech' i 2007 og er portrætteret som en af de mest markante kvinder i bioteknologi 2013 af Fierce Biotech

Ejner Beck Jensen, MSc
Vice President for BioAg forskning og anvendelse hos Novozymes.

Tidligere direktør for forskning og udvikling hos Novozymes. Leder af Novozymes globale forskningsaktiviteter inden for bioteknologi i Danmark, USA, Japan og Indien. Ansvarlig for teknologiudvikling og videnskab i et førende selskab inden for industriel bioteknologi. Organisationen har mere end 400 medarbejdere og dækker mikrobiologi, proteinkemi, protein engineering, produktions stamteknologi, laboratorium, gæring og automatisering. Tidligere bestyrelsesmedlem i BioPorto A/S, Fluxome A/S og Adenium Biotech A/S.

Asser Andersen, MSc
Seniorforsker i Global Research hos Novo Nordisk, hvor han har været ansat siden 1989. Asser Andersen har mere end 25 års erfaring med at optimere mikrobielle ekspressionsplatforme til effektiv produktion af rekombinante biofarmaceutika. Han har stor forskningserfaring og er førsteforfatter eller medforfatter på 40 videnskabelige publikationer og har ansøgt om eller fået patent på 11 opfindelser primært vedrørende insulin polypeptider.

18 DECEMBER 2017