Foto af cho cells

Ny strategisk alliance mellem NBF og Bioneer A/S

fredag 24 sep 21
|

Kontakt

Bjørn Gunnar Voldborg
Director Cell Line and Protein Production Facility
DTU Bioengineering
21 12 61 91

National Biologics Facility (NBF) og Bioneer A/S indgår et strategisk samarbejde med det formål at kommercialisere kombinerede CRO-tjenester til mammal ekspression af rekombinante proteiner.

Bioneer A/S, som er en dansk specialitet-CRO, der skaber og kommercialiserer innovative forskningsløsninger til tidlige stadier af lægemiddeludvikling og in vitro-modellering, indgår en strategisk alliance med NBF, som er en af de største akademiske grupper i verden, der arbejder med modellering og mekanismer i kinesiske hamster celler (CHO).

"Jeg er ekstremt begejstret for dette samarbejde, der vil give os mulighed for at implementere den ekspertise, knowhow og infrastruktur til udvikling af protein og cellelinje i pattedyrsceller, som vi har genereret i løbet af de sidste otte år på DTU"
Direktør Bjørn Voldborg, NBF

NBF og Bioneer A/S supplerer hinanden. NBF bringer bred erfaring inden for CHO-cellelinjeteknik og ekspertforståelse af stabil proteinekspression i CHO-celler ind i samarbejdet, og Bioneer A/S kommer med ca. 40 års kommerciel og videnskabelig erfaring med at skabe skræddersyede serviceløsninger inden for ekspression og produktion af særlige proteiner og antistoffer.

Dette samarbejde vil gøre det muligt for Bioneer A/S at tilbyde end-to-end non-GMP-produktion af rekombinante proteiner ved hjælp af både mikrobielle og mammale ekspressionsplatforme, og Jette Asboe Lassen, CBO hos Bioneer A/S, siger: ”Vi er begejstrede for samarbejdet med NBF og for derved at kunne udvide vores tilbud og kapacitet til kunder, der efterspørger mammal cellelinjeudvikling og produktionskapacitet for rekombinante proteiner.”

Bjørn Voldborg, direktør hos NBF, tilføjer: ”Jeg er ekstremt begejstret for dette samarbejde, der vil give os mulighed for at implementere den ekspertise, knowhow og infrastruktur til udvikling af protein og cellelinje i pattedyrsceller, som vi har genereret i løbet af de sidste otte år på DTU. ”

Samarbejdet mellem Bioneer A/S og NBF vil være til gavn for både pharmaindustrien og den bioteknologiske industri, hvor det globale behov for faciliteter dedikeret til udvikling af biologisk baserede terapier og specialproteiner er vigtigere end nogensinde.

Om National Biologics Facility

National Biologics Facility (NBF) er en af de største akademiske grupper i verden, der arbejder med modellering og mekanismer i kinesisk hamsterovarieceller (CHO). NBF blev etableret på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i 2012, og er i dag en del af DTU Bioengineering. Vi tilbyder industriel og akademisk baseret ekspertise og unikt tilpassede tjenester til tidlige discovery- og udviklingsstadier af proteinbaserede terapier, fra tidlig opdagelse af lægemidler til præklinisk udvikling ved hjælp af standard såvel som mere avancerede egenudviklede mammale produktionssystemer. Vores kombinerede industrielle og akademiske baggrund gør det muligt for os at levere innovative løsninger til kunder for at nå deres mål og forbedre og fremskynde deres projekter mod kliniske faser, fremstilling og marked. Læs mere på https://nbf.dtu.dk/

Om Bioneer A/S

Bioneer A/S er en strategisk R&D-partner for globalt opererende bioteknologiske og farmaceutiske virksomheder. Vi er en specialiseret CRO, der skaber tilpassede og innovative forskningsløsninger gennem unik knowhow og avancerede teknologier. Som et udvidet R&D-team for vores kunder hjælper vi med at udvikle og producere tidlige lægemiddelkandidater og generere vigtig præklinisk indsigt i disses mekanismer, effektivitet og sikkerhed. Med dedikerede og dygtige medarbejdere, state-of-the-art laboratoriefaciliteter og næste 40 års drift, leverer vi innovative løsninger til life science-branchen som en dansk, statsgodkendt forsknings- og teknologiorganisation. Læs mere på www.bioneer.dk.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.