VÆLG INTERVAL
01 JUL

2.4 millioner kroner skal sprede begejstringen for bioteknologi

Novo Nordisk Fonden donerer 2.4 mio. kroner til at sikre elever i folkeskolen og gymnasiet gratis undervisningsmaterialer i bioteknologi fra DTU.

Bioteknologi og biokemi
21 JUN

Internationalt forskerhold vil udvikle bedre afgrøder

Novo Nordisk Fonden bevilger 203 mio. kr. til et internationalt forskningskonsortium, som skal afdække, hvordan bakterier kan udnyttes til at skabe bedre afgrøder.

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Miljø og forurening Klimatilpasning Økosystemer
27 MAJ

Svampebatterier skal lagre alternativ energi

Forskere fra DTU og Aalborg Universitet får donation fra Novo Nordisk Fonden til udvikling af biologisk nedbrydelige batterier.

Bioteknologi og biokemi Biologiske systemer Energilagring Elforsyning Solenergi Vindenergi Elektrokemi Klimatilpasning
10 APR

Kostråd afhænger af tarmbakterier og genetik

Kostråd bør være mere personlige og baseret på viden om sammensætningen af den enkeltes tarmbakterier, siger nyudnævnt DTU-professor Susanne Brix Pedersen.

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Biologiske systemer Gener og genomer Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
06 MAR

Postdocs får millioner til international forskning

Tre postdocs fra DTU får hver 1,3-1,5 mio. kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond til at forske på internationale eliteuniversiteter.

Bioteknologi og biokemi Energi Brændselsceller Mikro- og nanoteknologi
01 MAR

DTU Bioengineering styrker innovation og entreprenørskab

To nye professorer skal styrke samarbejdet med virksomheder og bidrage til flere spinout-virksomheder fra DTU Bioengineering.

Bioteknologi og biokemi Entreprenørskab Innovation og produktudvikling
01 MAR

DTU Bioengineering ansætter vicedirektør med ansvar for innovation og iværksætteri

Ny vicedirektør på DTU Bioengineering Steffen Goletz brænder for at omdanne ideer til levedygtige forretninger.

Bioteknologi og biokemi Entreprenørskab Innovation og produktudvikling

Biomasse-sensor skal forenkle forsøg

Studerende bag spinout virksomhed fra DTU Bioengineering udvikler internetbaseret teknologi til at forenkle laboratorieforsøg.

Bioteknologi og biokemi Medicin og medicoteknik
24 JAN

Ung forsker får 10 mio. til at udvikle slangemodgift

Med en bevilling på 10 millioner kroner fra Villum Young Investigator programmet vil lektor Andreas Hougaard Laustsen som den første i verden udvikle modgifte mod slangebid...

Bioteknologi og biokemi Sundhed og sygdomme
23 JAN

Ny uddannelse sætter fokus på sundhedsteknologiske materialer

Fra efteråret 2019 udbyder DTU en ny kandidatretning, Avancerede Materialer og Sundhedsteknologi.

Medicinske apparater og systemer Bioteknologi og biokemi

Modtag BioTrends - our newsletter in English

Se tidligere nyhedsbreve her