Immunologisk bioinformatik

Eleverne kommer til at arbejde med en case omkring influenza og vil gennem forskellige øvelser lære, hvordan man kan bruge viden omkring immunsystemet, computerværktøjer og databaser til at lave forarbejdet til deres helt egen epitopbaserede vaccine imod influenza.

Eleverne får et foredrag, der giver dem et indblik i, hvordan immunsystemet virker samt opbygning og udvikling af virus.

I øvelserne vil de blandt andet komme ind på de generelle bioinformatiske værktøjer såsom sekvenssøgning, parvis og multiple alignment, konstruktion af fylogenetiske træer og brug af forskellige databaser.

Eleverne får også en kort rundvisning på DTU samt et oplæg om bacheloruddannelserne "Bioteknologi" og "Teknisk biomedicin" samt det at være studerende på DTU og besøget varer fra kl. 9.00 - ca. 16.00.

Praktiske oplysninger

Hvor
På DTU Bioengineering, Bygning 207, rum 048, 2800 Kgs. Lyngby

Forudsætninger
Eleverne skal have biologi eller bioteknologi på højt niveau og skal gå i 3.g når øvelsen udføres.
Alle elever skal medbringe egen computer.

Såfremt der er elever i klassen der lider af sygdomme, som kan have indflydelse på sikkerheden i lab bør det noteres i bookingen. Dette kan f. eks. være Epilepsi eller lignende.

Antal deltagere
12-30 elever.

Hvis din klasse eller hold er på under 12 elever, så er det muligt at kontakte koordinatorerne på biotech-gymbooking@bio.dtu.dk. Så kan det være muligt at kombinere et lille hold, med en anden klasse.

Udbydes i perioden
Forår og efterår.
Efterår 2024:9/9 - 29/11

Tidsforbrug
kl. 9.00 - 16:30 ca.

Materialer
Eleverne skal selv medbringe en udprintet version af øvelsesvejledningen. Der skal som minimum være én udprintet vejledning pr. gruppe. Eleverne skal selv sørge for mad. Der kan købes mad i DTU's kantine eller medbringes madpakke.

Ledige datoer

Der bliver åbner op for booking af øvelser til efteråret 2024 i august måned.

Der afvikles SOP-øvelser i uge 44-48. Læs mere om SRP-øvelser her.

Skriv til biotech-gymbooking@bio.dtu.dk ved spørgsmål.

Contact

Mathilde Blume Skjoldager

Mathilde Blume Skjoldager Eduforce coordinator and teacher